Welke soorten zonwering zijn er?

In de zomer stijgt de temperatuur. De hitte en zonnestralen kunnen soms erg storend zijn. In dit geval moet je mogelijk zonwering van Zonweringstopper installeren. De zonwering kan de ruimte in je huis koel houden. Dit komt doordat de zonwering de warmte en het licht buiten kan houden. Je kunt ook zonwering voor je terras installeren om een ​​schaduwrijke plek in je tuin te creëren. Zo kun je bij elk weer genieten van buitenactiviteiten. Er zijn veel soorten zonneschermen die je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonnescherm, luifel of overkapping.

Zonnescherm installeren

Je kunt een zonnescherm installeren om een ​​betere bescherming tegen zonnestralen en hoge temperaturen te krijgen. Er zijn verschillende soorten schermen beschikbaar. Je kunt kiezen voor knikarmschermen en uitvalschermen. Het knikarmscherm is de juiste keuze om je terras een schaduwrijke plek te geven. Daarnaast kun je het ook voor je raam installeren. Het uitvalscherm is leverbaar in handmatige en elektrische bediening. Je kunt het scherm sluiten wanneer je je raam donkerder wilt maken. Wil je daarentegen het licht van de zon krijgen, dan klap je het scherm open.

Luifel voor terras installeren

Een luifel is de meest populaire zonwering. Dan kan gemakkelijk op je terras worden geïnstalleerd. Meestal is een luifel gemaakt van canvas, polyester of vinyl. Deze kap wordt bevestigd aan de lichte structuur van staal of aluminium. De luifel kan ook boven het raam of de deur worden gemonteerd. Zo minimaliseer je de hoeveelheid licht die je huis binnenkomt via een glazen raam. Daarnaast kun je kiezen voor een luifel die elektronisch te bedienen is. Zo open en sluit je de luifel gemakkelijk.

Terrasoverkapping installeren

Als je extra buitenruimte wilt hebben, kun je overwegen een terrasoverkapping te plaatsen. Deze overkapping kan vrijstaand zijn, maar meestal is het aan de muur bevestigd. Deze overkapping kan je terras beschermen tegen regen en direct zonlicht. In tegenstelling tot een pergola die je slechts gedeeltelijke schaduw biedt, kan een terrasoverkapping je 100% schaduw bieden. Deze hoes is verkrijgbaar in verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hout, aluminium, kunststof of vinyl. Zorg ervoor dat je selectief bent bij het kiezen van het materiaal op basis van het klimaat. Twijfel je echter wat de beste terrasoverkapping voor je woning is, raadpleeg dan een zonweringspecialist.