Wat zijn redenen om zonnepanelen te huren?

Zonne-energie is erg populair. Niet zo gek, want met zonnepanelen kun je de energierekening meestal direct verlagen. Er zijn zo veel redenen om over te stappen op zonnepanelen. Wij geven je 4 redenen om in 2021 zonnepanelen te huren.

Reden 1, klimaatdoelstellingen 2030.

Dat gaat inderdaad gebeuren: uiterlijk in 2030 moet een kwart van alle woningen van aardgas zijn ontdaan. Die twee miljoen woningen moeten beter geïsoleerd worden en elektrische warmtepompen krijgen, of overschakelen naar een duurzaam warmtenet in de omgeving. Uiteindelijk komen alle woningen aardgas vrij. Daarom gaan we van grijze energie naar duurzame energie. Door jezelf om te zetten in zonne-energie kun je je op tijd voorbereiden op de toekomst.

Duurzame huisvesting kan ook inkomsten opleveren. Installeer zonnepanelen op het dak, je huis wordt waardevoller!

Reden 2, draag je steentje bij.

Ons klimaat verandert, doen we niets, dan keert het onze welvaart en leefomgeving om. Denk aan overstromingen, stormen, misoogsten of langdurige droogte. De armste mensen zullen merken dat klimaatverandering het moeilijkst is. Hetzelfde geldt voor Nederland.

Reden 3, zonnepanelen zijn nu goedkoper.

Denk je dat voor 10 zonnepanelen minimaal 5.000 euro nodig is? Dan behoor jij tot 57% van de Nederlanders die zonnepanelen duurder vinden dan ze in werkelijkheid zijn.

Sinds 2012 is de prijs van zonnepanelen sterk gedaald. Bovendien, hoewel het paneelvermogen zelfs is toegenomen. De kosten van zonnepanelen variëren van huis tot dak. Wij berekenen graag voor je de kosten en baten van het huren van zonnepanelen. Ben je nieuwsgierig naar jouw situatie? Voer nu een online dak analyse uit. In 2 minuten weet je dan hoeveel panelen er op het dak passen.

Reden 4, lagere energiekosten.

Lagere energiekosten. Dit is voor veel mensen een van de zwart wegende redenen om voor zonne-energie te kiezen. Logisch, want een gezin kan gemiddeld 132 euro per jaar besparen. Elke dag dat je geen zonnepanelen huurt doneer je in feite geld aan energiegiganten. Misdrijf tegen de eigen portemonnee!

De zonnepanelen worden door jou gehuurd maar betaald door het bedrijf. Je kunt dus zonder grote investering toch zonnepanelen op het dak plaatsen. Handig, want het kan de elektriciteitsrekening verlagen en een aantal interessante dingen besparen.

Als je zonnepanelen huurt, moet je een vaste maandhuur betalen. Je kunt deze huur zien als een spaarsysteem. Want aan het einde van de leaseperiode kun je de zonnepanelen overnemen.

Tot slot

Dus, zonnepanelen huren is een goed idee. Je betaald in feite huur voor energie die je zelf opwekt. En het is zo gek nog niet, steeds meer mensen doen het en het is een betere oplossing dan de grote investering die het kopen van zonnepanelen kost.

Solease