Waarom kiezen voor de palletwagen elektrisch?

De palletwagen elektrisch stijgt in populariteit en dat heeft verschillende redenen. Steeds meer bedrijven investeren in deze duurzame oplossing die op vrijwel alle fronten voordeel biedt ten opzichte van de oude en vertrouwde pompwagen die je met de hand moet bedienen. In onze blog vertellen we meer over het model en waarom de elektrische palletwagen in de meeste situaties ook de beste keuze is. Lees dus snel verder.

Veel efficiënter werken

Met een palletwagen elektrisch kun je veel efficiënter werken dan met een manueel model. Je hoeft geen kracht te zetten om een pallet op te tillen en je hoeft ook niet in een slakkengangetje van punt A naar punt B te wandelen terwijl je de pallet met zware goederen vooruit duwt of achter je aan trekt. Met de elektrische palletwagen bedien je de machine met behulp van de knoppen in de hendel. Je hoeft alleen maar secuur te werk te gaan en de knoppen te bedienen om je werk te kunnen doen. Zo kun je veel sneller pallets verwerken en dat resulteert in zowel een tijd- als kostenbesparing. Dat vrij belangrijk is in een productieomgeving waar dagelijks tientallen tot wel honderden pallets verwerkt moeten worden. 

Palletwagen elektrisch heeft geen onderhoud nodig

Een palletwagen elektrisch heeft nauwelijks onderhoud nodig en bij normaal gebruik zul je weinig tot geen uitval hebben. Geen uitval resulteert weer in een geoliede machine en geen verlies van tijd en geld. Dat dus een groot voordeel is voor de meeste magazijnen, loodsen en distributiecentra. Een manuele pompwagen is fragieler en wordt te snel overbelast. Waardoor defecten ontstaan. Ook de wielen van een handmatige palletwagen slijten veel sneller dan die van een elektrisch model. 

Palletwagen elektrisch is veilig

Veiligheid moet altijd op de eerste plaats komen en de ongelukken zijn vaak te wijten aan menselijke fouten. Bij een handmatige pompwagen is er geen veiligheidssysteem en is een ongeluk al snel gebeurd. Bij een elektrische pompwagen is die kans een stuk kleiner, omdat een palletwagen elektrisch een systeem met een automatisch remsysteem heeft. Bij kans op impact of een ongeval, slaat de palletwagen op slot. Dat is een extra veiligheid voor zowel de gebruiker als de omringende magazijnmedewerkers. Een ander pluspunt is dat elektrische palletwagens zijn uitgerust met een ingebouwde weegschaal. Die aangeeft of de palletwagen overbelast wordt. Bij overbelasting schakelt die uit en voorkom je zowel ongelukken als defecten. 

Gebruiksvriendelijk

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is de palletwagen elektrisch ook de de beste keuze. Je hebt er ook geen speciale certificaten voor nodig om de palletwagen te mogen bedienen. Vrijwel iedereen mag er gebruik van maken. Nu kan een training nooit kwaad, want het is toch een machine waarmee je werkt. Een groot voordeel is dat de knoppen waarmee je ‘m bedient voor zich spreken en dat je geen kracht meer hoeft te zetten voor het tillen en verplaatsen van pallets met goederen. Je kunt ook kiezen voor een model met een plateau dat enorm handig is wanneer je vaak grote afstanden in een warehouse moet overbruggen. Je kunt zowel jezelf als je pallet met goederen dan heel snel van punt A naar punt B vervoeren.