Waar moet je op letten als je een fotolijst op maat laat maken?

Foto’s worden nog altijd afgedrukt of uitgeprint en ingelijst. Het is natuurlijk erg leuk om je favoriete foto’s en vastgelegde herinneringen zichtbaar neer te zetten of op te hangen. Een trend hierin is om de mooiste foto’s te laten uitvergroten en dan begint ook de uitdaging! Want met afwijkende maten van een foto heb je ook een lijst met afwijkende maten nodig. In veel gevallen zijn de standaard maten van de beschikbare lijsten niet geschikt om jouw foto in te lijsten en dan heb je gelukkig nog een mooie optie om een fotolijst op maat te laten maken! Maar waar moet je opletten als je deze keuze maakt? In onze blog vertellen we er meer over.

Een fotolijst op maat laten maken door een pro

Een fotolijst op maat laat je maken door een professional. Lijstenmakers zijn gedreven in het maken van de mooiste lijsten die niet alleen op jouw wensen aansluiten en bij het interieur passen, maar die ook voor een lange tijd meegaan en je foto optimaal beschermen. Daarnaast kun de foto ook deskundig laten inlijsten. Daar hoef je jezelf dus ook niet meer druk om te maken.  Een andere optie is om een lijst op maat via het internet te bestellen. Als je weet welke stijl je wilt en wat de maten van de foto zijn, kun je dit op eigen tempo doen. Houdt er wel rekening mee dat je met betrekking tot de maten altijd een beetje speling van enkele millimeters incalculeert. 

Maak goed overwogen keuzes 

Een lijstenmaker is niet alleen uitvoerend, maar denkt ook mee over wat je wilt laten inlijsten en welke opties je het beste kunt kiezen. Je moet namelijk nog steeds keuzes maken over in welke stijl en/of kleur je de lijst wilt laten maken en welke glassoort in de fotolijst op maat toegepast moet worden. Het is vooral belangrijk om je niet te laten leiden door jouw persoonlijk smaak, want ook jouw interieur en de locatie van waar de lijst uiteindelijk komt te staan of te hangen bepalen voor een groot deel welke keuzes je moet maken. Denk dan bijvoorbeeld aan de stijl van een lijst die wel moet aansluiten op de stijl van het interieur. Dus je moet geen barok lijst kiezen als je een modern of landelijk interieur hebt. 

Fotolijst op maat laten maken? Vraag om hulp!

Een gesprek met de lijstenmaker is prettig, want er wordt niet alleen naar jouw wensen en eisen geluisterd, maar je krijgt ook meer te weten over welke mogelijkheden je hebt en welke keuzes je het beste kunt maken. Uiteindelijk kom je tot een concept van een mogelijk eindproduct dat helemaal naar wens is en ook nog eens in je huis past. Een ander groot pluspunt is dat je zeker weet dat je een lijst krijgt die helemaal naar wens is. Dat is maar goed ook, want in de regel kun je een fotolijst op maat niet retourneren. Een ander pluspunt is dat de lijstenmaker je ook naar huis kan sturen met gratis samples. Met deze samples kun je thuis op je gemak kijken of het product naar wens is en of de lijst goed bij het interieur past.