Thuiswerken in de tuin

In deze tijd is thuiswerken voor de meeste mensen een noodzaak, wat zich zeer waarschijnlijk zal ontwikkelen tot een blijvende werkvorm. Hoe kun je van de nood een deugd maken? Misschien is het huis soms te klein, maar er bestaan meerdere mogelijkheden tot uitbreiding. Zo bestaat er ook de mogelijkheid om in de tuin te werken. Dat klinkt misschien vergezocht, maar dat is het niet.

Buitenverblijven zijn er in alle soorten en maten op de markt te vinden. Van veranda tot tuinhuisje.  Zo is er tegenwoordig zelfs de mogelijkheid om een tuinkantoor aan te schaffen, geheel compleet met alles erop en eraan. Om een beter idee erover te verkrijgen, hierbij de verschillende werkplekken op een rij gezet.

Kapschuur

De kapschuur is de meest rudimentaire vorm van een buitengoed. Het betreft in wezen een open schuur waarbij de buitenwanden geheel ontbreken. Van origine werd het gebruikt als opslagplaats voor landbouwgewassen. De Engelsen noemden dit een Nederlandse schuur. Tegenwoordig wordt het vaak naar wens ingericht en met glaswerk aangevuld.

Veranda

De veranda is feitelijk een overkapping aangebouwd aan de woning. Het kan, net zoals bij een kapschuur, aangevuld worden met schuifdeuren of met raamwerk. Zo blijf je dicht bij huis en heb je toch je eigen werkplek in de tuin. De laatste jaren is de het Douglashout zeer gewild, vanwege de duurzaamheid en de prijs. Natuurlijk zijn er op dit gebied nog vele andere mogelijkheden.

Tuinkamer

De naam zegt het al, de tuinkamer is net even anders dan de veranda en is eigenlijk een uitgebreide overdekking. Het kan tegen de woning worden geplaatst, maar eigenlijk is iedere plek in de tuin mogelijk. Het karakter van de tuinkamer is dat deze een afgesloten geheel vormt.

Tuinkantoor

Dit is de meest luxueuze variant van het aloude tuinhuisje. Het kan overal in de tuin geplaatst worden en kan al je wensen, waar een kantoorruimte voor je aan moet voldoen, vervullen. Er bestaat de mogelijkheid tot vloerverwarming, verlichting en een eigen ingebouwd toilet. Het betreft een goed geïsoleerde ruimte die het comfort biedt van een eigen woning, zonder dat daar een even duur prijskaartje aan hangt.

De tijden zijn veranderd. Waar men vroeger naar kantoor ging en hooguit een tuinhuisje had, is er tegenwoordig, naast de huidige noodzaak om thuis te werken, een herontdekking van de eigen tuin. Thuiswerken met de natuur om je heen, waarbij je je ook van alle gemakken voorziet. Als je het je zo voorstelt dan lijkt thuiswerken welhaast ideaal om te doen.