Problemen met je systeemplafond plaat?

Een verlaagd of hangend plafond kan problemen opleveren bij het installeren. Een verlaagd plafond dat aan staaldraden aan de plafondbalken wordt opgehangen, bestaat uit een lichtgewicht stalen rooster waarop plafondtegels en verlichtingsarmaturen worden bevestigd. Dit type plafond biedt belangrijke voordelen in een ruimte, zoals toegang tot nutsvoorzieningen, en een bescherming tegen vocht en schimmel. Ook bij groter ruimtes is een systeem plafond goed toe te passen.

Je kunt heel veel zelf doen


Als je problemen hebt met je plafondtegels is het mogelijk dat je een andere keuze moet maken. Kijk daarbij goed naar het bestaande plafond. Wil je het laten zoals het is, of gaat het helemaal weg?
Een modern, verlaagd plafond bestaat uit akoestische plafond tegels en een staand rastersysteem.

Dit systeemplafond met inlegplaten, is veelzijdig, duurzaam en kosteneffectief. Bovendien kunnen de plafondplaten zonder schade aan het systeem worden verwijderd, zodat bovenliggende plafond kan worden gehandhaafd. Het is een populair plafondmateriaal dat in veel commerciƫle en institutionele gebouwen wordt gebruikt en dat nu een grote verscheidenheid aan esthetische opties heeft.

Systeemplafond en de mogelijkheden


Plafondtegels zijn er in een oneindige variƫteit van texturen en ontwerpen. De meeste plafondtegels zijn gemaakt van minerale vezels, maar er zijn ook andere materialen beschikbaar, zoals glasvezel. Minerale vezel tegels hebben meestal goede ruis onderdrukkende eigenschappen, wat betekent dat ze goed zijn in het absorberen van geluid in een ruimte, om echo of luide omgevingen te voorkomen.

Hoewel sommige tegels goede dempende eigenschappen hebben, wat betekent dat ze voorkomen dat geluid door het plafond naar een andere ruimte gaat, worden akoestische plafondtegels over het algemeen niet gebruikt om privacy tussen ruimtes te verschaffen.

Naast het materiaal van de systeemplafond plaat is er ook een grote verscheidenheid aan ontwerpen beschikbaar. De tegels kunnen een ruw of een glad uiterlijk hebben. De tegels kunnen ook ontwerpen hebben die er in worden gedrukt of andere patronen die in de systeemplafond plaat kan worden gezet.

Voor ieder probleem is een oplossing te vinden


Met de veelheid aan materialen en ontwerpen moet het mogelijk zijn een antwoord te vinden op jouw specifieke vraag. Welke systemen wil je tussen het oorspronkelijke plafond en je systeemplafond verwerken? Waterleidingen of leidingen van de verwarming kunnen opgehangen worden boven een systeemplafond plaat, maar let er wel op dat je rekening houdt met mogelijke lekkage.

Ook elektrische en elektronische systemen moeten bereikbaar blijven voor onderhoud en reparaties. Voorkom problemen in de toekomst en houdt rekening met het onderhoud van je plafond.