Laat je informeren over duurzaam wonen

Wie denkt aan duurzaam wonen, zal al snel terecht komen bij het laten installeren van zonnepanelen. Er is echter veel informatie beschikbaar over zonnepanelen ofwel PV-systemen, wat het lastig maakt om in kaart te brengen wat nu de precieze kosten voor de installatie zullen zijn en wat de PV-installatie in jouw specifieke situatie zal opleveren. Zonneprofijt informeert jou daarom graag over de antwoorden op vragen als ‘wat kosten zonnepanelen’ en adviseert je onder andere in de mogelijkheden om zonnepanelen te bevestigen.

Waaruit bestaat een PV-systeem?

Wanneer je zonnepanelen besluit te laten installeren op het dak van jouw woning, zullen er niet alleen zonnepanelen geleverd worden. Een PV-systeem bestaat namelijk uit diverse onderdelen, waaronder een omvormer en optimizers. Een omvormer is een essentieel onderdeel van het PV-systeem, omdat zonnepanelen gelijkstroom opwekken. Met deze stroom kunnen huishoudelijke apparaten echter niet in gebruik genomen kunnen worden; er is voor deze machines namelijk wisselstroom nodig. Omvormers zullen daarom de gelijkstroom omvormen tot bruikbare wisselstroom.

Naast de omvormer kunnen er optimizers geïnstalleerd worden, die het rendement van zonnepanelen optimaliseren. Het kan namelijk voorkomen dat er sprake is van schaduwwerking op het dak van je woning, wat de besparing zonnepanelen aanzienlijk kan reduceren. Dit komt, doordat de panelen net zo goed presteren als het zwakst presterende paneel. De optimizers zullen dit probleem voorkomen, waardoor schaduwwerking een aanzienlijk kleinere rol zal spelen in de opwekking van zonne-energie.

Meer weten over duurzaam wonen? Al met al blijkt een PV-systeem dus een complex geheel te zijn van noodzakelijke onderdelen voor het bereiken van het maximale rendement van zonnepanelen. Daarbij komt echter dat er verschillende soorten zonnepanelen bestaan, zoals mono- en polykristallijne varianten, en de noodzaak van de diverse onderdelen per woning verschilt. Zou jij dus graag meer willen weten wat een verduurzaming van jouw woning door Zonneprofijt inhoudt? Aarzel dan niet om een kijkje te nemen op onze website en contact op te nemen om je te laten informeren door onze experts!