solar system, roof, power generation-2939560.jpg

Kieszon voor de beste zonnepanelen op jouw woning

Tegenwoordig zie je op steeds meer huizen in Nederland zonnepanelen zitten. Dit komt omdat zonnepanelen een flink aantal voordelen met zich meebrengen. Met behulp van zonnepanelen kun je namelijk je eigen energie opwekken. Deze energie wordt opgewekt uit het licht dat de zon uitstraalt. De energie wordt vervolgens opgeslagen. Op deze manier heb je ook beschikking tot de energie op momenten dat de zon niet schijnt.

De voordelen van zonnepanelen voor jouw woning

Het installeren van zonnepanelen brengt veel voordelen met zich mee. Als de zonnepanelen op de juiste manier worden geĆÆnstalleerd dan brengen de panelen financiĆ«le en milieuvoordelen met zich mee. Bij Kieszon werken professionals die ervoor zorgen dat jij gegarandeerd de optimale hoeveelheid energie uit het zonlicht kan halen met jouw zonnepanelen.

Het is wellicht voor de hand liggend, maar het installeren van zonnepanelen op het dak van jouw woning zorgt ervoor dat de energierekening flink beperkt wordt. De hoeveelheid geld die je bespaart is afhankelijk van de hoeveelheid energie die de zonnepanelen opleveren. Daarnaast wordt het installeren van zonnepanelen ook steeds goedkoper, waardoor je snel winst zult maken op je investering.

Doordat zonlicht gratis is en er een oneindige hoeveelheid zonlicht bestaat, brengen zonnepanelen ook een meer stabiele energierekening met zich mee. De prijs van fossiele brandstoffen kan schommelen over tijd en zal naarmate de tijd vordert ook steeds duurder worden doordat de voorraad van deze energiebronnen eindig is. Fossiele brandstoffen worden steeds schaarster, wat de prijs omhoogdrijft. Door tijdig te investeren in zonnepanelen zal je energierekening stabieler worden en zul je geen last ondervinden van de prijsfluctueringen van fossiele brandstoffen.

Maar niet alleen voor je portemonnee is het installeren van zonnepanelen door Kieszon voordelig. Ook de waarde van je woning wordt verhoogd wanneer je investeert in zonnepanelen. De precieze verhoging van de waarde is afhankelijk van de hoeveelheid zonne-energie die de panelen opleveren.

Het grootste, en bekendste, milieuvoordeel van zonnepanelen is het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Het gebruik van fossiele brandstoffen als energiebron is onvriendelijk voor het milieu doordat het transport van, winnen van, en omzetten van deze brandstoffen schadelijke stoffen de lucht in helpt. Zonlicht is gratis en brengt geen schadelijke stoffen met zich mee. Uit onderzoek is gebleken dat je met het installeren van zonnepanelen op je woning maar liefst ongeveer 45.000 kg koolstofdioxide minder uitstoot in 20 jaar tijd.

Kieszon helpt met de subsidie voor zonnepanelen

Doordat het installeren van zonnepanelen veel positieve effecten voor het milieu met zich meebrengt wil de overheid in Nederland het verduurzamen van huizen stimuleren. Echter, het laten plaatsen van zonnepanelen kan voor velen een dure investering zijn. Om de drempel te verlagen stelt de overheid elk jaar een subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van woningen en andere vastgoed panden.

De subsidie voor 2022 is vastgesteld op maar liefst 11 miljard euro. Deze subsidie wordt ook wel de SDE++ subsidie genoemd en is bedoeld om het verduurzamen van vastgoed te vergemakkelijken. Wil je weten hoe de subsidie werkt en of jij in aanmerking kunt komen voor de subsidie? Dan kunnen de werknemers van Kieszon jou adviseren.