Kerstpakket mannen – cadeau juist voor hem

Het is altijd zomaar weer kerst. Een tijd waarin je even stilstaat bij je familie, waar je samen wilt zijn met je dierbaren. En natuurlijk een tijd waarin je je kerstpakket opent om eens te kijken wat ‘de baas’ dit jaar allemaal heeft bedacht. Welzeker een gewaardeerde traditie. Vrouwen zoeken in de doos naar hun eigen dingetjes maar hoe zit het met mannen onder elkaar? Bestaat er wel een typisch kerstpakket mannen? En zo ja, wat hoort daar dan in te zitten? De meeste pakketten zijn bedoeld om beide geslachten een beetje blijer te maken. Als je een onderneming hebt die wordt gedomineerd door mannen is het misschien handig om daar rekening mee te houden bij het samenstellen van een kerstpakket.

 

Het begon met eten in een doos

Vroeger was het kerstpakket niet gebonden aan mannen, vrouwen of de lhbti+ community. Eeuwen terug werden al pakketten gegeven zodra de kerstboom vol lichtjes flonkerde. Niet echt rijkbedeelde werknemers kregen rond kerst een doos waarin eigenlijk vooral voedsel zat. Want honger had je in die tijd heel vaak. Die traditie verspreidde zich vanuit Engeland naar Nederland en andere Europese landen. Het kerstpakket evolueerde tot een uiting van dankbaarheid en gaf aan dat je erbij hoorde. Langzamerhand kwam er ook wat non-food in de doos terecht. 

 

Kerstpakket mannen – macho in de doos

Stel, je besluit voor je personeel minimaal twee verschillende pakketten samen te stellen: een kerstpakket vrouwen en een kerstpakket mannen. Voor de mannen kies je dan items die passen bij hun interesse in vooral praktische en bruikbare geschenken. En ook items die typisch horen bij een masculine levensstijl en mannelijke interesses. Dat kun je ook vertalen naar voedsel en naar speciale drankjes. Er zijn ook leuke praktische gadgets en accessoires op de markt. En ook in het hobby-vak vind je voldoende leuke items die een handige klusser op weg kunnen helpen.

 

Drank en wellness in het kerstpakket mannen

Heb je geen tijd om zelf kerstpakketten voor mannen samen te stellen? Dan kun je ook kiezen uit bestaande kerstpakketten die zich op heren richten. Wat te denken van een pakket met een serie ambachtelijke bieren die mannen niet in de supermarkt tegen kunnen komen? Of een stoer whiskypakket met een paar typisch Schotse kleinoden erin, zoals een kilt of een receptenboekje voor haggis. Ook de wellness markt is natuurlijk niet alleen voorbehouden aan de dames. Voor heren kun je ook wel een wellness pakket vinden met kwalitatieve verzorgingsproducten, aangevuld met aardige zaken zoals een leren portemonnee of een catchy horloge.

 

De herenhang naar gadgets

Een ding maakt veel mannen opvallend blij: een nieuwe gadget. Vaak zijn dit elektronische hebbedingetjes. Geef een man iets met een knopje of een lichtje en zijn dag kan niet meer stuk. Een kerstpakket mannen zal dan ook gewaardeerd worden als men er een nieuw elektronisch snufje uit opdiept. Dat kan een draadloze oplader zijn, een set bluetooth oortjes, een slim horloge of een compacte drone-camera. Ook actieve sporten leveren leuke zaken op. Denk aan een mooi kompas om niet te verdwalen in de natuur. Tot slot zullen ook zaken voor in de mancave in de smaak gaan vallen. Een verlichte bierreclame bijvoorbeeld, of een stoer retro reclamebord van email.

Hier meer over weten? Ga dan naar Kerstpakkettenxl.nl.