architecture, building, driveway

Huis verkopen?

Wil jij je huis verkopen? Krijg je bijvoorbeeld gezinsuitbreiding of wil je juist goedkoper wonen? Er zijn verschillende dingen die belangrijk zijn wanneer je je huis gaat verkopen. Je wilt natuurlijk voor de hoogst mogelijke prijs jouw huis verkopen. Hoe weet je nu wat jouw huis precies waard is? Heb je bijvoorbeeld geklust in je huis en de badkamer laten vernieuwen? Dan stijgt de waarde van jouw woning. Wanneer je je huis wilt gaan verkopen, kan je een makelaar aannemen die je helpt met dit proces. De makelaar helpt jou met het verkopen van jouw woning voor de hoogste prijs. Er komt veel kijken bij het verkopen van je woning. Hieronder een aantal tips wanneer je je woning wilt gaan verkopen.  

Regel achterstallig onderhoud

Wanneer je je huis gaat verkopen, wil je dat de woning in een goede staat is. Wat is de huidige staat van je woning? Zijn er een aantal kleine klusjes die nog moeten gedaan worden voordat je de woning te koop gaat zetten? Dat hekje in je voortuin die nog gerepareerd moet worden maar waar je nog niet aan toegekomen bent? Of de afvoer die al een tijd niet helemaal goed meer doorloopt? Je kan hier na verloop van tijd aan gewend raken zodat je er zelf geen last van hebt. Maar dit zijn allemaal dingen waar een nieuwe koper op let en wat dus ook mogelijk de waarde en verkoop van je woning beïnvloedt.

Zorg voor een neutrale uitstraling

Ga jij je huis verkopen, is het belangrijk dat je inrichting een neutrale uitstraling heeft. Natuurlijk heeft ieder persoon een eigen smaak en geen enkele inrichting is hetzelfde. Zorg in ieder geval voor een opgeruimde woning en voor niet te veel persoonlijke dingen in de woning. Berg dit tijdelijk op zodat de woning neutraal oogt voor de geïnteresseerde koper. Dit zorgt er ook voor dat je met een goed gevoel de woning kan laten bezichtigen.

 Huis verkopen zonder zorgen | De Bloois Vastgoed.

Goede foto’s zijn een must bij een huis verkopen!

Wanneer je een huis gaat kopen, is er veel aanbod online te vinden. Je kijkt het eerste naar de foto’s die een beeld geven van de woning. Het lijkt misschien simpel, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. De foto’s moeten van de juiste hoeken worden genomen zodat de kamers zo ruimtelijk mogelijk ogen en je zo veel mogelijk van de ruimte kunt zien. Ook de kwaliteit van de foto’s is erg belangrijk. De foto’s worden bewerkt voor optimale licht en levendigheid. Kies de juiste fotograaf die gespecialiseerd is huizen fotograferen. Deze foto’s zijn het visitekaartje van jouw woning tijdens je huis verkopen!

Marketing

Zodra je begint met je huis verkopen, ben je natuurlijk op zoek naar kopers. En waar vind je die? Online zijn er vele platforms te vinden waarop je je woning te koop kan zetten. De makelaar zorgt dat jouw woning online te koop wordt aangeboden. Daarnaast kan je ook je eigen netwerk aanspreken voor het vinden van de juiste koper. Met een post op social media en een link naar Funda of een ander woningverkoop platform biedt je je woning aan voor een grote groep andere mensen die jouw woning misschien al kennen. Jouw vrienden hebben ook weer hun eigen netwerk en kunnen jou zo koppelen aan de juiste koper voor jouw huis!