Hieronder lees je waarom een eetkamerstoel met leuning een must-have is

In elk huis vind je eetkamerstoelen terug, of het nu enkele zijn of een hele tafel met acht stoelen maakt geen verschil. Je hebt een goede stoel nodig om op te kunnen zitten. Dat kan zijn voor het eten aan de eettafel, maar ook om een boek te lezen of misschien wel om wat te knutselen aan tafel. Waarvoor je een eetkamerstoel met leuning ook gaat gebruiken, het is een absolute must-have in elke woning. 

Wat voor soorten eetkamerstoelen zijn er? 

Als je op zoek gaat naar een eetkamerstoel kom je heel veel soorten, maten, kleuren én afmetingen tegen. Zelfs de bekleding waaruit je kan kiezen is eindeloos. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende kleuren of modellen eetkamerstoelen te combineren. Dit heeft als voordeel dat je op de ene stoel lekkerder kan eten en dan voor die stoel kan kiezen, terwijl je voor een andere stoel kan kiezen als je gaat knutselen. Ook kan je voor verschillende designs gaat binnen één interieur, maar zorg wel voor rust en ga dan niet voor verschillende eetkamerstoelen aan één tafel. 

Wat zijn de voordelen van een eetkamerstoel met leuning?

Doordat een eetkamerstoel met leuning rust kan bieden aan je armen, krijg je meer één geheel met de eettafel als je hem aanschuift. Dit geeft zowel comfort als een prachtige uitstraling aan je eettafel. Het is dus eigenlijk multifunctioneel want doordat je armen ondersteuning krijgen zit je langer prettig aan tafel. 

Ook voor kleine kinderen zijn armleuningen ideaal zodat ze beter en langer op hun plek blijven zitten. Zo is de kans op vallen van de stoel af minder groot, want het geeft meer ondersteuning tijdens het zitten ook als ze even hun evenwicht verliezen door bijvoorbeeld afleiding.

Waar moet je op letten als je een eetkamerstoel met leuning aanschaft? 

Het belangrijkste waar je op moet letten is dat je stoel met armleuningen onder de eettafel past, dus dat je hem kan aanschuiven. Dit is niet alleen praktisch als de stoel niet in gebruik is maar ook als je hem aan wil schuiven. De beste keuze is voor een armleuning is als je nog 2 centimeter overhoudt tussen de armleuning en de tafel. Op die manier kun je de stoel makkelijk naar je toe trekken of aanschuiven zonder dat je de leuning beschadigd omdat hij klem zit onder de tafel bijvoorbeeld. 

Waarom is een eetkamerstoel met leuning een must-have?

Als je een eetkamerstoel met armleuning neer zet dan ziet dat er luxe uit, het is praktisch voor jezelf omdat je je armen kan laten rusten en het is praktisch voor bijvoorbeeld kleine kinderen. Zolang je er rekening mee houdt dat de armleuning ook onder de tafel past heb je eigenlijk alleen maar voordelen van zo’n leuning en eigenlijk geen echte nadelen. Mits je gewend bent om schuin op een stoel te zitten of dat prettig vindt, dan wordt dat een stukje lastiger. Maar meestal ga je voor een goede houding en dan heb je juist profijt van de armleuningen. 

Voor unieke meubeldesigns ga je naar Zen Lifestyle.