Genoeg stopcontacten in je woning

Overal in een woning vind je stopcontacten, maar toch zijn er nooit genoeg. Tegenwoordig heb je voor alle apparaten in je woning stopcontacten nodig, waardoor je er eigenlijk nooit genoeg kan hebben. Het is echter wel handig om veel stopcontacten te hebben, aangezien een stopcontact in de muur een stuk veiliger is als een verlengsnoer. Denk je eraan om binnenkort je woning te renoveren of verbouwen, dan is het handig om te kijken op welke locaties je nog extra stopcontacten kan plaatsen.

Inbouw of opbouw schakelmateriaal?

In 1996 is het verplicht geworden om wandcontactdozen met randaarde te plaatsen. Heb je een oudere woning? Dan is de kans aanwezig dat er veel stopcontacten zonder deze randaarde zijn geplaatst. Wanneer je nieuwe stopcontacten wilt in je woning, dan zul je deze stopcontacten moeten aanpassen. Hiernaast is het ook verplicht om de groepenkast te voorzien van een aardlekschakelaar. Voor veel mensen is het dan ook lastig om te ondervinden welke stopcontacten zij in hun woning nodig hebben. Op https://nlshop.se.com/ kan je enorm veel verschillende soorten stopcontacten vinden. Zo kan je kiezen uit zowel inbouw als opbouw stopcontacten.

Meer dan een stopcontact

Een stopcontact is niet meer hetzelfde als vroeger. Veel mensen willen hun woning zo inrichten dat alles klopt. Een stopcontact met een mooi design is dus ook iets wat veel mensen graag in hun woning zien. Stopcontacten zijn er dus in allerlei soorten modellen. Tegenwoordig heb je ook stopcontacten met extra functies. Zo zijn er stopcontacten met USB-poorten waardoor je ook je telefoon direct kan opladen via het stopcontact.