Executieveiling huis voorkomen

Ben je op zoek naar mogelijkheden om een executieveiling van je huis te voorkomen? Dan is het zeker goed om te informeren naar de mogelijkheden om snel je huis te verkopen. Dit lijkt in de praktijk een lastige opgave omdat er in sommige gevallen veel tijd kost om een huis te verkopen. Je kunt echter gebruik maken van de service van een gespecialiseerd bedrijf die aanbiedt om je huis direct van je te kopen. Je kunt je huis binnen een zeer kort tijdsbestek verkocht hebben voor hoger bedrag dan bij een executieveiling het geval zal zijn.

Wat is een executieveiling?

Als je huis tijdens een executieveiling verkocht wordt, is er sprake van een gedwongen verkoop van je woning. Hiervoor kan gekozen worden als je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen. Een executieveiling is een van de middelen die een geldverstrekker in zo’n geval kan inzetten omdat de woning als onderpand fungeert van een hypotheek. Het is dus een manier om toch het openstaande hypotheekbedrag van je te ontvangen. Een geldverstrekker kan deze keuze maken zonder tussenkomst van de rechter. Bij een executieveiling zal het huis worden verkocht aan de hoogste bieder. Bij een executieveiling worden huizen doorgaans voor tientallen procenten minder verkocht dan met reguliere verkoop. Het is dus van groot belang om een executieveiling te voorkomen!

Direct huis verkopen om een executieveiling te voorkomen

Het is goed om naar de mogelijkheden te kijken om je woning binnen een zo kort mogelijk tijdsbestek te verkopen om een executieveiling van je huis te voorkomen. Je kunt je hiervoor wenden tot organisaties die hun service hier speciaal op ingericht hebben. Deze organisaties kopen je huis binnen een zeer kort tijdsbestek van je op waarmee je een executieveiling kan afwenden. De verkoop kan binnen een tijdsbestek van slechts enkele dagen gerealiseerd zijn. Je huis wordt hierbij opgekocht voor 80 tot 85% van de marktwaarde. Dit is aanzienlijk meer dan de opbrengst van een executieveiling. Uiteraard hoef je bij het doorlopen van dit traject geen courtage-, makelaars- en/of notariskosten af te dragen.

Hoe werkt de snelle verkoop van je woning?

Bij de snelle verkoop van je woning worden binnen een kort tijdsbestek een aantal eenvoudige stappen doorlopen. Na het aangeven van je intentie om snel je huis te verkopen, word je binnen een afzienbare tijd bezocht door een makelaar die het huis zal taxeren. Op basis hiervan zal een bod worden uitgebracht. Als je akkoord gaat met het bod, zal de verkoop binnen een paar dagen geregeld kunnen zijn en staat het geld binnen een of twee weken op je rekening staan. Hiermee kun je (een deel) van uw schulden direct afbetalen en (wellicht belangrijker nog) is de executieveiling van uw huis voorkomen.