Energiezuinig wonen in een duurzame boerderij

Boerderijen staan bekend om hun hoge CO2-uitstoot, maar dat betekent niet dat boerderijen niet aanzienlijk kunnen verduurzamen. Integendeel: er komen meer en meer oplossingen om een energiezuinige boerderij te realiseren. Eén van die manieren is het opwekken van zonne-energie met behulp van zonnepanelen, die in verschillende soorten bestaan en zichzelf in de loop van de tijd terugverdienen. Zonnepanelen in de agrarische sector zijn daardoor een erg aantrekkelijk en kunnen in grote mate bijdragen aan de realisatie van een duurzame boerderij. Ben jij benieuwd wat Wves voor jou kan betekenen op het gebied van duurzaamheid? Lees hieronder dan snel verder of neem een kijkje op de website voor meer informatie over de installatie van zonnepanelen op de daken van jouw boerderij.

Soorten zonnepanelen voor de agrarische sector

Wie dacht dat zonnepanelen universeel zijn, zal zich meer moeten verdiepen in de verschillende soorten zonnepanelen die er bestaan. Twee van de bekendste varianten zijn het monokristallijne en het polykristallijne zonnepaneel, die zowel populair zijn onder bedrijven als huishoudens. Het monokristallijne zonnepaneel bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit één egaal geheel en kent om die reden een hoog rendement. Het polykristallijne zonnepaneel daarentegen bestaat uit heel veel kleine stukjes kristal met als gevolg dat het zonnepaneel in zijn totaliteit minder goed werkt dan het monokristallijne zonnepaneel. De polykristallijne variant is om die reden echter goedkoper en daardoor aantrekkelijk voor grote oppervlaktes, zoals de daken van boerderijen.

Wat kan Wves voor jou betekenen?

Onze experts kennen de kneepjes van het vak en kunnen jou daarom voorzien van vakkundig advies en een professionele uitvoering op het gebied van verduurzaming. Ben jij benieuwd op welke manier jouw boerderij verduurzaamd kan worden? Schroom dan niet om een bezoekje te brengen aan de website van Wves voor meer informatie en inzicht in alle mogelijkheden voor jouw boerderij!