Een warmtepomp kan nieuwbouwwoningen helpen drogen en verwarmen

Om bouwconstructies te kunnen drogen moet (overtollig) bouwvocht worden afgevoerd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gespecialiseerde apparatuur. Wij beschikken over de modernste droogapparatuur. Kenmerkend voor onze apparatuur is de hoge droogcapaciteit en de grote inzetbaarheid van de apparatuur. Daarbij is het stroomverbruik van onze drogers duidelijk minder dan de traditionele bouwdrogers met vergelijkbare capaciteit. Eventueel kan er worden gekozen voor een warmtepompsysteem. Over de voordelen en nadelen van een warmtepomp lees je hieronder meer informatie.

Drogen en verwarmen

Naast de droogapparatuur beschikken we over een uitgebreide pakket aan heaters. Het betreft zowel elektrische als indirect olie gestookte heaters. Om een droging in een relatief koude periode te kunnen beheersen kan het inzetten van heaters noodzakelijk zijn. Daarbij worden op de meeste bouwlocaties in de winter heaters ingezet om de voortgang van de bouwwerken te kunnen waarborgen. Op elke locatie kunnen wij de benodigde warmte op maat leveren. Dat is bij uitstek ons specialisme: het leveren van maatwerk op elke bouwlocatie van klein tot groot. Onze dienstverlening durven we zonder meer uniek te noemen: de apparatuur wordt door ons naar de bouwlocatie gebracht en geïnstalleerd. De voortgang van het droogproces wordt door middel van vochtmetingen gecontroleerd en, indien nodig, bijgestuurd. Bij oplevering kunnen we op verzoek de gemeten waarden op een meetrapport vastleggen.

Warmtepomp
Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen te koop. Zowel systemen die werken met lucht als met water of een combinatie daarvan. All-electric systemen voor nieuwbouwwoningen zijn vaak voordeliger dan een stand-alone warmtepomp met grondboring. Afhankelijk van je budget kies je een warmtepomp merk of systeem dat bij je past. Kies ook altijd voor een gecertificeerde (STEK) installateur.

Waterschade
Waterschades veroorzaken een grote mate van overlast en er bestaat een sterk verhoogd risico op (grote) gevolgschade. Bij waterschade is het daarom van belang dat er snel wordt ingegrepen. Verschillende partners helpen u onder alle omstandigheden met een passende oplossing! Het beperken van gevolgschade na wateroverlast betekent meer dan alleen droogapparatuur naar de schadelocatie brengen. Op de locatie moet een goede risicoanalyse worden gemaakt van de mogelijke risico’s op gevolgschade en vochtmetingen verricht. Hierdoor kunnen de juiste maatregelen direct worden genomen. Zonder twijfel beschikken wij over de benodigde knowhow en vooruitstrevende droogtechnieken. Voorbeeld hiervan is de ME Condensdroger die voorzien is van een ge├»ntegreerd IR-verwarmingselement waardoor we onder alle condities een passende oplossing kunnen bieden. Daarbij is onze apparatuur sterk besparend: zowel door het verkorten van de droogtermijnen als door het lage stroomverbruik.