Duurzaam en natuurinclusief bouwen. Dit zijn de ontwikkelingen

We zoeken allemaal een nieuwe manier van bouwen, dit allemaal om het productiever en duurzamer te maken. Natuurlijk zijn er de afgelopen jaren al veel veranderingen gebeurt in de bouw maar toch zou dit nog meer mogen zijn. Zo is er nog steeds niet de beste manier gevonden om duurzaam en natuurinclusief te bouwen terwijl dit juist in deze tijdperk zeer belangrijk is. Als je dit onderwerp belangrijk vind zijn er gelukkig een paar ontwikkelingen die zeker de moeite waard zijn om te lezen. Deze informatie kan je eventueel gebruiken voor wanneer je zelf iets wilt bouwen.

Gebouwen

In Nederland krijgen we steeds meer mensen maar minder huizen. Dit is te merken aan de krappe woningmarkt die we hebben. De huizen die er komen proberen we zo duurzaam, natuurinclusief en op een nieuwe manier van bouwen te maken. Hierdoor duurt het over het algemeen langer om een huis te bouwen dan voorheen. Zo moet er rekening gehouden worden met de Aerius calculator  om te controleren of er niet te veel stikstof is. De aerius calculator helpt ook vertragingen in de bouw tegen te gaan wat dus voordeliger is.

Manieren van duurzaam bouwen

Een nieuwe manier van bouwen houdt ook in dat er een nieuwe manier van aanpak moet zijn. Gelukkig is dit het geval. De bekendste nieuwe strategie is de ‘Trias energetica’. Deze nieuwe aanpak is eigenlijk heel simpel. Het richt zich voornamelijk op de aanpak van het verminderen van energie. Dit doen ze door drie stappen te volgen. De eerste stap is het verminderen van de behoefte van energie. Als je dit vermindert is het namelijk makkelijker om het ook minder te gebruiken. De tweede stap gaat over hoe je de nodige energie gaat voorzien. Dit kan eventueel uit zonne-energie of windenergie komen. De laatste stap is om de duurzame energie op een goede manier te gebruiken. Dit allemaal natuurlijk in samenwerking met de aerius calculator.