Deuren die jouw huis compleet maken

Een deur is méér dan slechts de toegang tot een ruimte. Het betreft een onderdeel van het geheel. De invloed van een deur op de uitstraling van een ruimte is dan ook groot. De uitstraling van een ruimte kan bijvoorbeeld geheel tenietgedaan worden door een slecht onderhouden deur. Een mooi afgewerkte deur die past bij jouw interieur zal de woning daarentegen juist compleet maken.

Mooie deuren voor iedere ruimte

Iedere woning is anders en vraagt daarmee ook om een ander soort deur. Dit geldt zowel voor de binnenkant als voor de buitenkant. Is jouw woning bijvoorbeeld voorzien van een klassieke inrichting? Dan past een industriële deur hier niet bij. Een rustieke binnendeur die opgaat in de rest van het interieur is in dat geval een betere keuze. Maar ook voor buitendeuren geldt dat er behoefte is aan diversiteit. Kijk maar eens rond op straat. Er zijn tal van verschillende soorten huizen die elk een andere bouwstijl hebben. Bij iedere woning past weer een andere soort buitendeur. Gelukkig is hier met het aanbod deuren op ingespeeld. Er zijn namelijk deuren in allerlei verschillen soorten en maten verkrijgbaar.

Welke deur past bij jou?

Bij het uitzoeken van een nieuwe deur denkt men vaak gelijk aan een binnendeur. Maar ook een buitendeur dient met de nodige aandacht uitgezocht te worden. Wanneer je in een klassieke woonboerderij woont, is een strakke moderne deur bijvoorbeeld niet passend. Woon je in een moderne woning? Dan is het juist mooi als deze voorzien is van een moderne buitendeur. De uitstraling van een buitendeur moet corresponderen met de bouwstijl van de woning. Je wilt immers dat als je naar jouw huis kijkt je een mooi geheel ziet. Je wilt niet afgeleid worden door een deur die niet past bij de rest. Zoek daarom met zorg een mooie buitendeur uit en creëer zo een mooi geheel.

Jouw deur zelf samenstellen

Lukt het jou maar niet om een deur te vinden die aan al jouw wensen voldoet? Heb je een bepaald beeld bij jouw droomdeur, maar lijkt deze nog niet te bestaan? Creëer deze dan zelf! Het is namelijk mogelijk om zelf een deur samen te stellen. Allereerst moet je bepalen of je een buitendeur of een binnendeur wilt ontwerpen. Vervolgens kun je aan de slag. Wat moet de maatvoering van de deur zijn? En wil je dat de deur is voorzien van glas of juist liever niet? En welke draairichting moet de deur hebben? Dat zijn allemaal aspecten die je helemaal zelf kunt bepalen. Zo is het dus mogelijk om een deur te ontwerpen die perfect past bij jouw woning.