De voordelen van een onafhankelijk duurzaam adviesbureau

DuraPlus is een onafhankelijk duurzaam adviesbureau, een ideale partner als het gaat om de verduurzaming van je huis of bedrijfspand. Dura+ heeft de deskundigheid en de juiste certificaten en kwalificaties in huis om een energielabel op te stellen en te registreren, BENG-berekeningen te maken en duurzaamheidsadvies te geven. Of het nu gaat om een duurzaamheidsscan, een maatwerkrapport voor een renovatie of de juiste duurzaamheidsadviezen of overheidseisen voor nieuwbouw, zij hebben alle expertise in huis.

Deskundig verduurzamingsadvies

Als iemand graag zijn woning of bedrijfspand wil verduurzamen, heeft men meestal een doel voor ogen. Bijvoorbeeld bijdragen aan het milieu, kostenbesparing of voor meer comfort in het pand. Hoe meer punten er worden aangevinkt, hoe beter natuurlijk. Daarom is het belangrijk dat de stappen voor verduurzaming op de juiste wijze en de beste volgorde worden uitgevoerd. Adviseurs zonder de juiste certificaten of deskundigheid kunnen nog wel eens stappen adviseren die de doelen voorbijschieten of juist een hoger kostenplaatje veroorzaken. Om een voorbeeld te noemen: ‘Je kunt wel voor de aanschaf van een warmtepomp kiezen maar als de woning aan alle kanten tochtig is, is dat zonde van de uitgave.’ Alleen de juiste volgorde en verantwoorde stappen geven het beste resultaat. DuraPlus.nl kan hierin adviseren op basis van een gedegen kennis. Zij zijn bijvoorbeeld in het bezit van de volgende kwalificaties:

  • EP-W/ Basismethode adviseur (bestaande bouw)
  • EP-W/Detailmethode adviseur (nieuwbouw)
  • BENG Expert (renovatie woongebouwen)

Een energielabel aanvragen

Ook een energielabel aanvragen bij een expert levert meer voordelen op. DuraPlus is bijvoorbeeld zelf gemachtigd om een energielabel officieel te registreren en die registratie bij het RVO is noodzakelijk om het energielabel zijn geldigheid te geven. DuraPlus heeft hiervoor het eigen certificatiekeurmerk DuraCheck. Zij hanteren ook een transparante en betaalbare all-in prijs. Dus geen kleine lettertjes die later voor onverwachte kosten kunnen zorgen. DuraPlus mag onder dit label ook het energielabel registreren voor andere zelfstandige energieadviseurs en bedrijven.  Het hebben van een energielabel is verplicht als je de woning of het bedrijfspand wilt gaan verkopen, verhuren of opleveren om een (flinke) boete te voorkomen. Maar ook in andere situaties in een energielabel aan te raden.

Een BENG-berekening

Snel en eenvoudig een BENG berekening maken voor de nieuwbouwwoning is ook één van de specialiteiten van DuraPlus. Ze doen dit deskundig en met een eigen BRL9500 certificering. Ook kunnen ze eventueel meedenken in de materiaalkeuze. De BENG-berekening kan ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld een daglichtberekening of een ventilatieberekening. Door de deskundigheid op de verschillende vlakken heeft DuraPlus een vlotte doorlooptijd. Een BENG berekening maken is verplicht bij het aanvragen van de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) voor zowel bestaande gebouwen als het verbouwen van bestaande gebouwen. Deze berekening mag alleen uitgevoerd worden door gekwalificeerde BRL9500 Energie Prestatie Adviseurs met de minimale kwalificatie Detailmethodiek.

Duurzaamheidsscan of een maatwerk rapport

Om goed uit te zoeken met welke investering het beste resultaat gehaald kan worden op het gebied van duurzaamheid en kostenbesparing, is een duurzaamheidsscan of een maatwerkrapport een verstandige keuze. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden en een onafhankelijk expert zoals DuraPlus, zoekt graag met je uit wat de beste opties zijn. De behoefte wordt in kaart gebracht en er wordt gekeken naar wat het beste past in het beschikbare budget. Soms zijn een paar kleine stapjes beter maar het kan ook zijn dat men liever in één keer een grote stap zet. Gelukkig kan DuraPlus uitzoeken of hier speciale subsidies voor beschikbaar zijn of eventueel een duurzaamheidslening. Dat kan het maken van een grote stap weer aantrekkelijker maken om vanaf de eerste maand al geld te besparen. Bij de duurzaamheidsscan is er een fysieke inspectie van de woning en hier wordt ter plekke advies uitgebracht. Het maatwerk adviesrapport gaat een stukje verder, hier worden verschillende opties met elkaar vergeleken en berekend. Je krijgt dan niet alleen een rapport van de mogelijkheden maar ook van de kosten en de terugverdientijd. In beide gevallen kunnen er ook offertes voor de maatregelen worden uitgebracht.