De voordelen van een epoxy vloer

Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer die vaak gebruikt wordt in winkels, bedrijven en openbare ruimtes. De vloer zorgt voor een stevige, strakke basis in de ruimte en is eenvoudig in onderhoud. Zelf ook gedachten om gebruik te maken van epoxy voor jouw vloer? Lees dan in dit artikel alles over de voordelen van deze vloer. 

In verschillende kleuren verkrijgbaar

Wie voor een epoxy vloer wilt gaan heeft meer dan voldoende keuze als het om de uitstraling van de vloer gaat. Epoxy vloercoating is namelijk verkrijgbaar in de RAL-kleuren. Hierdoor kan de vloer decoratief worden gebruikt en kan er voor verschillende looks worden gegaan. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruiken van je merk kleuren in de vloer of laat je logo verwerken in de vloer. De veelzijdigheid van de coating maakt de epoxy vloer erg geliefd in verschillende branches. 

Een onderhoudsvriendelijke vloer

Misschien wel het grootste voordeel van de epoxyvloer is dat hij onderhoudsvriendelijk is. Dat wil zeggen dat hij gemakkelijk is schoon te maken, maar ook slag en stootvast is. Het onderhoudsvriendelijke zit hem vooral in het feit dat de vloer naadloos en vloeistofdicht is. Hierdoor kan vuil niet in de vloer of in de naden trekken en kun je de vloer schoonmaken door hem enkel af te nemen. Dit maakt de vloer ook een erg goede optie wanneer het belangrijk is dat een ruimte hygiĆ«nisch is.  

Stevig en strak

Naast een mooie strakke uitstraling en een goede hygiƫne heeft de epoxy vloer nog veel meer te bieden. De vloer is namelijk erg sterk, waardoor hij ook erg geschikt is voor ruimtes waar met zware machines en heftrucks wordt gewerkt. Denk hierbij aan magazijnen en werkplaatsen. De vloer zal geen schade oplopen door de belasting van dit zware, grote materieel en blijft er mooi strak bij liggen.

Snelle plaatsing met veel mogelijkheden

Het plaatsen van een vloer met epoxy vloercoating kan erg snel gaan. De coating kan snel uitharden, waardoor er een minimale droogtijd is. Hierdoor hoef je het werk niet lang te onderbreken wanneer je een nieuwe vloer wilt laten plaatsen. Bij het plaatsen van een epoxyvloer kun je er ook voor kiezen om vloerverwarming te integreren. Hierdoor maak je de ruimte nog strakker omdat je geen losse radiatoren hoeft op te hangen. De vloerverwarming zorgt ervoor dat het evenredig verwarmd wordt en bespaart je ook nog eens kosten op de energierekening.