De voordelen van een donkere vloer op een rijtje

Denk je erover na om een nieuwe vloer aan te schaffen? Overweeg dan een donkere vloer. De meeste mensen denken bij een nieuwe vloer meestal aan lichte kleuren, maar een donkere vloer geeft ook een ontzettend mooie uitstraling. Daarnaast is een donkere vloer met een hoop kleuren te combineren. Van wit tot aan blauw. In dit artikel bespreek ik een aantal voordelen van een donkere vloer.

Het geeft een mooi contrast 

Donkere vloeren zijn goed te combineren met lichtgekleurde meubels. Dit geeft een mooi contrast. Een donkere vloer is bijvoorbeeld mooi te combineren met lichte muren voor een klassieke uitstraling. Het is wel belangrijk om rekening te houden met dat het contrast ook te groot kan worden. Het contrast is meestal te groot als je een donkere vloer met witte meubels gebruikt. 

De vloer oogt breder

Een ander voordeel van een donkere vloer is dat de ruimte breder oogt. Dit is vooral handig als je een kleine ruimte moet inrichten. Er gaan veel verhalen rond dat een donkere vloer een ruimte kleiner laat ogen. Dit is niet helemaal waar. Het zijn vooral donkere muren die ervoor zorgen dat een ruimte kleiner oogt. Zolang je de muren een lichte kleur geeft, is het een goede mogelijkheid om voor een donkere vloer te kiezen.

Veel vloersoorten mogelijk

Een donkere vloer biedt ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van vloersoorten. Vrijwel elke vloersoort is tegenwoordig te koop in een donkere kleur. Waardoor het voor iedereen mogelijk is om een donkere vloer te kopen. De één heeft een voorkeur voor een houtenvloer en de ander juist voor donkere keramische vloertegels. Deze tegels worden voornamelijk gebruikt voor de badkamer of keuken, maar zien we de laatste tijd ook steeds vaker in de woonkamer voorbij komen. 

Ben je geïnteresseerd in donkere keramische vloertegels? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op https://www.ceramicavloeren.nl/.