De voordelen van een dakkapel

Dankzij een dakkapel is er veel ruimte te winnen. Zelden is een vliering of zolder overzichtelijk, maar zodra er een dakkapel in Zaltbommel geplaatst is, is het beter op te ruimen. Van belang is dat je dan wel kiest voor een dakkapel met een formaat dat het de volle breedte van de woning bevat. Met een kleine dakkapel verkrijg je hetzelfde als met een dakraam, enkel wat extra licht.

Lekker opruimen, alles kan in kasten

Daar gaat het meestal om, tegen een schuin dak kun je geen kasten plaatsen. De zolder opruimen is meestal of verplaatsen of weggooien. De oplossing is zorgen voor een rechte wand waar je kasten of een stelling kan plaatsen. In elk geval is er winst tegen dat stukje muur aan het einde van de zolder. Daar kan zonder dakkapel hooguit één kast, na het plaatsen van de dakkapel een kastenwand. Het is wonderbaarlijk hoe anders een zolder of vliering is zodra het een vierkante kamer is. Maar een dakkapel heeft meer voordelen dan lekker op kunnen ruimen.

Het pand is gelijk meer waard

Door een dakkapel te plaatsen kun je relatief voordelig de woning meer waard laten worden. Een dakkapel van tweeënhalve meter heb je al voor minder dan vijfduizend euro, en dat is inclusief het plaatsen. Je moet nog wel meerekenen dat de zolder dan niet zomaar klaar is. Alleen al de extra kasten of die stelling die je tegen de muur wil plaatsen heeft een prijskaartje. Maar bij verkoop levert een woning meer op als het een ruime en lichte zolder heeft. Die vijfduizend euro, die heb je dan zo terug. Over het algemeen verlangt een dakkapel plaatsen geen vergunning. Het bedrijf wat dakkapellen verkoopt denkt hierin mee.

Kijk rond in de buurt

Om de voordelen van een dakkapel optimaal te maken, is het makkelijkste om in de buurt eerst rond te kijken hoe daar de dakkapellen staan. Het zal je misschien opvallen dat alle dakkapellen aan de achterzijde van de woning staan? Als dat het geval is, dan kun je er vanuit gaan dat het zonder vergunning kan. Tegen het bedrag van aanschaf en plaatsen dakkapel in Zaltbommel plus afwerking van de vliering kun je dan lekker opruimen in een pand wat meer waard is. Echt onderhoud zul je aan de dakkapel niet hebben. De dakkapellen van nu zijn van kunststof, daar is geen schilderwerk aan. De voordelen van een dakkapel zijn dus enorm, en het laten plaatsen ervan gaat snel, zelfs in één dag. Bron: Renovatienieuws