De kleuren die in jouw woonkamer het best met elkaar matchen

Het kiezen van de juiste sfeer, meubels en aankleding: we snappen dat het inrichten van jouw woonkamer best lastig kan zijn. Om die reden beginnen we vandaag bij de basis, namelijk kleur. Kleur komt overal in de woonkamer terug en is dus een goed punt om mee te beginnen. Wil jij weten welke kleuren het best bij elkaar passen en tegelijkertijd wat inspiratie opdoen? Na het lezen van dit artikel kun jij meteen aan de slag!

Zwart, goud en groen staan voor rust 

Groen wordt steeds populairder en geeft de woonkamer een rustgevende sfeer. Ook staat groen voor balans en harmonie, wat maakt dat groen erg geschikt is voor de woonkamer. Deze kleur is gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Wat je nu veel terugziet in industriële interieurs is het samenvoegen van groen met zwart of groen met goud. Om de woonkamer nog meer sfeer te geven kun je er voor kiezen om groene wanddecoratie op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan een poster of canvas afgebeeld met planten, palmbomen,bladeren of bloemen in een gave baklijst. Gebruik naast decoratie ook gebruik van echte planten en je creëert jouw eigen botanische interieur. 

Blauw combineer je met oker of goud

Een andere veel gebruikte kleur is blauw. Deze kleur staat voor vrede, rust, vertrouwen en evenwicht. Blauw is in bijna alle tinten mooi en wordt dan ook vaak gebruikt als basiskleur. Voor een luchtige uitstraling wordt vaak lichtblauw gebruikt, terwijl donkerblauw of turquoise tinten vaak zorgen voor een stijlvolle uitstraling. Wij adviseren om blauw te combineren met oker/geel of goud. Heb jij een blauwe muur of ben je van plan om de muur blauw te schilderen? Kies er dan voor om oker of goud terug te laten komen in verschillende accessoires, wanddecoratie en kussentjes.

De perfecte match voor de robuuste woonkamer

Wanneer we de keuze overlaten aan de mannen, dan kiezen zij vaak voor zwart, wit of bruin. Deze kleuren zijn dan ook terug te zien in stoere en ruige woonkamers of woonkamers in industriële stijl. Waar we niet omheen kunnen, is dat deze aardekleuren perfect samengaan en zorgen voor balans. Ook weet je zeker dat je veilig zit als je deze kleuren toepast op het interieur. De kleur cognac is op dit moment een opkomende trend die vooral terugkomt in meubels. Deze kleur past daarnaast erg mooi bij wit. Het witte zorgt voor meer ruimte en de kleur cognag geeft je woonkamer persoonlijkheid.