Bouwtechnische keuring Den Haag wel of niet laten uitvoeren

Wanneer je een woning gaat kopen of voornemens bent om te kopen in Den Haag, dan komt de bouwtechnische keuring Den Haag ter sprake. Deze keuring is niet verplicht maar wel ten zeerste aan te raden. Wanneer je een woningbezichtiging doet zie je namelijk enkel het uiterlijk van de woning. Je kijkt naar de ruimte, je ziet de keuken en de badkamer. Maar zie jij ook of de elektrische installaties goed zijn en hoe het gesteld is met de verwarmingsinstallatie? Heb je oog voor de fundering van de woning en zie jij hoe de kruipruimte eruit ziet? Vermoedelijk let je hier niet op tijdens een bezichtiging terwijl dit wel hele belangrijke aspecten zijn.

Is de woning werkelijk in de staat waarvoor deze verkocht wordt?

Een woning kan er op het eerste gezicht goed uitzien en het lijkt wellicht allemaal keurig onderhouden, maar zonder bouwtechnische keuring Den Haag weet je niet hoe de werkelijke staat is van de woning. Wil jij achteraf niet voor verrassingen komen te staan, ofwel torenhoge kosten omdat er toch bouwkundige gebreken waren die je niet voorzien had? Laat dan een inspectie doen door een bouwkundig adviseur. Hij kan je na afloop van zo’n keuring precies vertellen of de woning in de staat is zoals deze verkocht wordt en dat er geen verborgen gebreken zijn. Ook ontvang je een overzicht van de te verwachte kosten wat betreft onderhoud voor de aankomende jaren.

Een bouwtechnische keuring Den Haag geeft zekerheid en inzicht

Iedere koopwoning heeft onderhoud nodig, ook een huis wat nu in perfecte staat is zal de aankomende jaren onderhoud nodig hebben om in perfecte staat te blijven. Een bouwtechnische keuring Den Haag is daarom niet enkel alleen op nu gericht maar ook op de toekomst. Je kunt na het ontvangen van een overzichtelijk rapport dat is opgesteld na de keuring precies zien wat je nog kunt verwachten. Er staat bijvoorbeeld in dat de elektrische installatie over twee jaar aan vervanging toe is. Maar ook dat er asbestverdachte materialen gevonden zijn in het dak die verwijderd dienen te worden of dat er loden waterleidingen aanwezig zijn. Door deze opsomming van constateringen weet jij precies op welke kosten je kunt rekenen om jouw nieuwe woning in perfecte staat te houden.

Bouwtechnische keuring verplicht voor Nationale Hypotheek Garantie

Een bouwtechnische keuring is niet verplicht. Maar wanneer je gebruik wilt maken van de Nationale Hypotheek Garantie wordt een bouwtechnische keuring Den Haag meestal wel verplicht door de bank. De inspecteurs slaan daarbij geen onderdeel van je aanstaande woning over. Bij de keuring wordt bovendien rekening gehouden met de regionale kenmerken van Den Haag, zoals bodemgesteldheid en natuurlijke verschijnselen die van invloed kunnen zijn op de staat van de woning. Een bouwkundige keuring duurt afhankelijk van de grootte van de woning zo’n twee tot drie uur. De afspraak wordt gemaakt in overleg met de verkopende partij. Wel is aan te raden om zelf als kopende partij een inspecteur voor een bouwtechnische keuring Den Haag te zoeken. Zodat je zeker weet dat deze geen verbintenis heeft en een onafhankelijk advies uitbrengt.