Alles wat je moet weten over douchewanden

Ben jij van plan om te gaan kijken naar douchewanden, maar weet je niet precies wat het is? Geen probleem! In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de douchewanden. Hierdoor krijg je een goed beeld van een douchewand en haar functionaliteiten. Het kopen van een douchewand is immers in een grote investering waarbij je wel zeker wilt zijn dat je een goede keuze zult maken. Mocht je naar aanleiding van dit artikel toch nog additionele vragen hebben, dan is het goed om hierover in gesprek te gaan met een specialist zodat je zeker de juiste keuze zult gaan maken. 

Wat zijn douchewanden nu precies?

Het is in principe heel simpel. Een douchewand is een glazen wand die je vaak tegen de muur kunt bevestigen. Over het algemeen kun je douchewanden prima tegen de tegelvloer plaatsen. Heb je dat liever niet? Dan is het mogelijk om een ingebouwde douchebak te plaatsen. Het kan voorkomen dat jouw douche breder en langer is dan de gebruikelijke douches. In dat geval wordt er vaak gebruikgemaakt van een stabilisatiestang. De stabilisatiestang zorgt ervoor dat de wand stevig verankerd wordt. Ben je benieuwd of je een stabilisatiestang nodig hebt voor jouw douchewand? Neem dan contact op met een specialist en laat je vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden.

En welke functionaliteiten hebben douchewanden?

Douchewanden zijn over het algemeen glazen wanden waarmee je een douche dicht kunt maken. Hiermee creĆ«er je eigenlijk dus een inloopdouche die momenteel erg populair is en waarbij geen deur aan de orde komt. De douchewanden zorgen in dit geval ervoor dat het water binnen de doucheruimte blijft en dat de badkamer niet helemaal nat worden. Daarnaast hebben ze ook als functionaliteit dat ze voor een modern en strakke uitstraling zorgen van de badkamer. 

Het is echter ook goed om te benoemen dat je douchewanden direct in de tegelvloer kunt plaatsen. Heb je dat liever niet? Dan kun je ook een douchebak in de vloer plaatsen. Hierdoor heb je alsnog het strakke effect, maar heb je geen last van gladde tegels. Kortom, er is genoeg mogelijk. Ben je benieuwd naar wat het beste in jouw ruimte past? Ga dan naar een specialist toe om je vrijblijvend te laten informeren. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult gaan maken.

Optisch grotere badkamer

Als je voor een glazen douchewand kiest voor je douche, zul je merken dat de douchewand zorgt voor een optisch effect. De badkamer zal namelijk groter ogen. Dit is natuurlijk een goede oplossing als je een kleine badkamer hebt. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat het in dit geval gaat om helder glas. Je kunt ook kiezen voor glas wat meer privacy geeft zoals melkglas of matglas. Hierbij is het echter goed om te melden dat het optisch effect afneemt waardoor dit aan te raden is bij de wat grotere badkamers. Hierdoor weet je zeker dat de douchewanden goed tot hun recht komen en dat is natuurlijk precies wat je wilt bereiken.