Accu boormachine of met snoer?

Er zijn boormachines die werken op een accu, die je na een tijdje weer moet opladen en er zijn boormachines die werken met een snoertje. Beide varianten hebben zo hun eigen voordelen, maar welke is nou het beste? Over het algemeen zit de voorkeur bij een accu boormachine. Dit is zo, omdat het veel fijner is om aan het werk te gaan zonder dat een snoertje daarbij in de weg zit. Hoewel, een boormachine met snoer vaak handiger is om de lange termijn. Als je lang moet doorwerken, is het niet de bedoeling dat je midden in de klus de accu moet opladen. Dit gebeurt alleen bij zware klussen. 

Voordelen van accu boormachine

De accuboormachine is de soort die het meeste wordt verkocht. En dit is niet zomaar. Het belangrijkste voordeel van deze machine is namelijk dat het geen snoertje heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken om een stroomvoorziening, dus je kunt hem overal gebruiken. Verder heb je geen last van een snoertje wanneer je aan het werk gaat. Je hebt dus ook veel bewegingsvrijheid. Een boormachine die werkt op een accu is dus ideaal voor plekken waar geen elektriciteit beschikbaar is. Ook is het veiliger om zonder snoer te werken, want als het snoertje nat wordt kan dat wel gevaarlijk zijn. 

Voordelen van boormachine met snoer

Dat de accuboormachine veel voordelen heeft, maakt de snoer boormachine niet minderwaardig. De boormachine met snoer wordt vaak gebruik bij zware klussen. Hierbij moet je vaak lang aan één stuk door boren, waardoor het wel handig is dat je een snoer hebt. Als je in dit geval gebruik zou moeten maken van een accu en hij loopt leeg, dan verstoort dat je werk. Met een boormachine met een snoer zul je dus zonder ongewenste onderbrekingen aan het werk kunnen blijven. Welke boormachine het beste is, ligt er dus echt aan wat voor een klusser je bent. Gelukkig zijn beide soorten terug te vinden op https://www.toolmax.nl/ mocht je ze beide nodig hebben.