3 tips voor een robuuste tuin

Een robuuste tuin is pas echt een stoere tuin waar je het liefst het hele jaar in vertoeft. Grote meubels, onbewerkte materialen en stoere accessoires, dat is wat een robuuste tuin kenmerkt. Wil jij nu zelf ook een robuuste tuin creëren op een vrij simpele manier? Volg dan onderstaande stappen en dan heb je binnen een mum van tijd een stoere, robuuste tuin.

Maak gebruik van grote, praktische meubelen

Robuust staat letterlijk synoniem voor krachtig, fors en stoer. In een robuuste tuin wordt er dan ook niet al te veel gebruik gemaakt van kleine poespas, maar wordt er juist gewerkt met grote onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een stevige, grote tuinset. In dit type tuin mag de tuinset echt opvallen, maar kies natuurlijk wel voor comfort. Ook een stoere buitenkeuken mag zeker niet ontbreken (als je van buiten koken houdt tenminste). Denk bij het uitzoeken van je nieuwe meubelen echter ook aan de functionaliteit. Kies niet voor allerlei ‘onnodige’ dingen in de tuin, maar zet enkel dingen in je tuin die je gebruikt. 

Materiaalgebruik: onbewerkt en ruw

In een robuuste tuin wordt veel gebruik gemaakt van onbewerkte, ruwe en natuurlijke materialen. Denk hierbij aan veel hout en steen. Een houten schutting gecombineerd met een schutting van schanskorven is dan ook een uitstekende optie in een robuuste tuin. Ook plantenbakken gemaakt van korven of gemetseld van steen passen hier erg goed bij. Naast hout en steen kun je ook denken aan (corten)stalen details. Het onbewerkte en natuurlijke komt ook terug in het kleurgebruik. Zo kun je denken aan de kleuren zwart, grijs en roestkleur. Zorg dat deze kleuren overal in terug te zien zijn, maar vergeet natuurlijk ook niet om groen te gebruiken.

Voeg stoere accessoires toe

Het zal je niet verbazen, ook qua accessoires moet je denken aan stoer en groots. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, en vooral sfeervolle, buitenhaard, vuurkorf of vuurschaal. In een goede robuuste tuin kun je hierdoor het gevoel krijgen dat je echt in de natuur rondom een vuurtje zit. Ook een groot, grof tuinkleed en een aantal mooie tuinkussens mogen niet ontbreken. Natuurlijk kun je in een robuuste tuin ook gebruik maken van een paar leuke windlichten of andere kleine accessoires, maar het belangrijkste is dat er niet te veel tierelantijntjes worden gebruikt. Begin dus met een blanco basis en voeg langzamerhand wat accessoires toe tot je de juiste balans hebt gevonden. De accessoires maken je robuuste tuin echt helemaal af.