3 handige tips voor het kopen van tweedehands spullen

De meeste mensen kopen eens in de zoveel tijd wel eens iets tweedehands. Of je dat nou via Marktplaats, Vinted, een tweedehandswinkel doet, je kunt zomaar iets heel moois tegenkomen. Echter, zijn er dingen die jouw kans op iets moois kunnen vergroten. In dit artikel delen wij 3 handige tips bij het kopen van tweedehands spullen. Dit is voor iedereen een aanrader. Maar, voor iemand die geregeld tweedehands spullen koopt is dit helemaal handig.

Kies waar je je product gaat kopen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende platforms en locaties waar je je tweedehands spullen kunt kopen en verkopen. Waar je de spullen koopt kan van groot belang zijn. Dat heeft naast de veiligheid van de website of locatie ook te maken met welke kwaliteit je voor je geld krijgt. Natuurlijk heb je de welbekende website Marktplaats, waar ongetwijfeld de meeste mensen hun tweedehands producten kopen en verkopen. Naast marktplaats heb je ook product/branche specifieke platforms. Zo heb je websites die voornamelijk gefocust zijn rondom kleding. Ook zul je op andere websites heel specifieke advertenties tegenkomen, zoals ‘sabel te koop’, de keuze zal verbazingwekkend groot zijn. Kies dus een goed platform uit als je op zoek bent naar iets specifieks.

Kijk naar de nieuwprijs

Een goede reden om tweedehands te kopen is natuurlijk de prijs. Deze ligt namelijk meestal onder de nieuwprijs. Uiteraard omdat het product in enige mate al gebruikt is en dit de prijs omlaag haalt. Echter, kan het zo zijn dat je niet goed weet hoeveel je voor hetzelfde product eerstehands betaald. Meestal kom je hier met een snelle surf op het internet wel achter. Dit is overigens wel goed om te doen, zo sta je ten eerste beter in je schoenen bij potentiële prijsonderhandelingen en daarnaast weet je op deze manier dat je niet te veel betaald. Het zou namelijk gek zijn als je meer betaald voor een tweedehands product dan voor een nieuw product.

Buy the seller

Er zijn oplichters, dit is natuurlijk niet onbekend, toch vallen veel mensen voor een prijs die te goed is om waar te zijn. Oplichters zitten overal en kunnen van alles aanbieden. Niemand zit erop te wachten dat je opgelicht wordt, kijk daarom goed naar bij wie je je product koopt en zorg ervoor dat je diegene goed vertrouwd. Zie je bijvoorbeeld een advertentie als: ‘vogelkooi te koop’ op een vertrouwelijke website met een goed deugende verkoper, dan zit het vaak wel goed. Maar, hap niet te snel.